onsdag, juli 08, 2015

Prolog till fantasyfilmen!

Godkväll på er, kära läsare! Ikväll tänkte jag dela med mig av prologen till filmen som jag tänker göra. Kom ihåg att vi fortfarande söker både skådespelare, statister och filmfolk, så ni kan fortfarande anmäla intresse. Detta sker i Stockholms län, men nu räcker det med prat. Nu ska ni få läsa prologen av min film:

Den sjuttonåriga Anastasia är inne på sitt rum med sin väninna Ida medan hon borstar håret. Plötsligt ser de ett mystiskt ljussken från Anastasias spegel som sedan visar en helt annan plats än hennes rum. Fyra kvinnor på den mystiska platsen ser ut att ha en riktigt intensiv och spänd diskussion. Ida är stum av förvåning och Anastasia ser helt hypnotiserad ut. Personerna på andra sidan spegeln lämnar sitt rum och spegeln blir normal igen. Flickorna förstår absolut ingenting, men Anastasia skyndar sig att återgå till att fixa sig. Ida vill inte släppa ämnet, men blir tvungen att ge med sig för att Anastasia vägrar att tala om det mer. De ger sig sedan iväg ut för att gå på bio.


På en annan plats syns fyra varelser iklädda mörka kappor med huvor som döljer deras ansikten. De står vid ett hologram av Anastasia och Ida medan de är i Anastasias rum. Två av varelserna har ett varsitt lysande kristallhalsband runt halsen, de andra två har en varsin brosch nära axeln. Broscherna varnar dem för faror, medan halsbanden känner av och kan stjäla riktigt stark magi. Ingen av varelserna förstår varför halsbanden eller broscherna reagerar så starkt på Anastasia, men de misstänker att hon är någon som riket sökt efter i många år. De bestämmer för att testa om Anastasia är den de söker, så de tänker störa flickorna lite genom att skapa ljud som enbart magiska varelser kan höra.


Ida och Anastasia har nu sett filmen, så de har landat på en bänk utanför biografen. Då börjar Ida återigen tala om vad som hände i Anastasias rum med spegeln och även om andra mystiska saker som hänt på sistone. Innan de slutade skolan krossades klassrummets fönster och en riktigt vissen äng gick plötsligt i blom. Anastasia lyssnar dock inte så noga på Ida, för hon börjar höra märkliga ljud. Det är som sirensång, men Ida verkar inte höra någonting. Hon blir däremot förvirrad och irriterad över att Anastasia inte verkar lyssna på vad hon säger. När Anastasia berättar om ljuden som låter som sirensång blir Ida orolig. Än en gång uppenbaras ett mystiskt ljussken, den här gången mycket starkare än tidigare. Ida kan se inte någonting utom det starka ljuset, men Anastasia tycker sig se en bekant, vacker kvinna i ljusskenet. Som förtrollad börjar hon gå mot det starka ljuset, medan Ida står kvar och bländas medan hon försöker hindra Anastasia från att gå mot ljusskenet. I nästa sekund är ljusskenet borta och har tagit Anastasia med sig till en annan plats.


När Anastasia återhämtar sig från ljusskenet så märker hon att Ida är borta, men också att hon har hamnat i en skog. En kvinnlig röst säger att allting är bra och att det inte finns någonting att frukta nu, men Anastasia tror sig höra saker igen. Hon börjar försiktigt att utforska den mystiska platsen hon har hamnat på och får syn på ett par muser som dansar runt i sällskap av några skogsnymfer vid en sjö. Hon tror sig då ha förlorat förståndet och vet varken ut eller in. När nymferna och muserna har dansat vidare bort från sjön så går Anastasia närmare. I hela sitt liv har hon alltid känt sig lugn och trygg när hon är nära vatten, vilket blev ännu starkare sedan hon fick veta att hon är adopterad. När hon får se sin spegelbild i vattnet tror hon inte sina egna ögon. Hennes kläder har förvandlats från vardagliga till gotiska, hennes hår har blivit riktigt långt och blont med rosa slingor. Tidigare var hennes hår ljusbrunt och bara axellångt. Nu är allting så förändrat att inte ens sjön kan hålla hennes panik borta. Hon ropar desperat efter Ida, men får ingen respons. Hon brister tillslut i gråt för att hon är så rädd för dessa märkliga förändringar.


Efter en riktigt lång tid så kommer någon för att hjälpa henne, det är adelsnymfen lady Liana von Laurenard. Hon berättar att hon är Anastasias hovdam och även att platsen där Anastasia har hamnat på är känd som Den Magiska Dimensionen. Liana berättar också att Anastasia är rikets sedan länge försvunna prinsessa. Anastasia förstår absolut ingenting alls och saknar ord att beskriva sin förvirring med. När Liana har talat klart så kommer en annan person gående mot dem. Det är konstmusan Tiella. Hon är en kammarjungfru och assisterar Liana i olika palatssysslor. Liana berättar att hennes jobb nu är att förbereda Anastasia för sitt prinsessliv och att använda sin magi rätt. Tiella är där för att assistera Liana med Anastasias utbildning. Under tiden tar ett par av Anastasias kvarstående släktingar hand om riket. Anastasia får nämligen inte återvända till sitt palats förrän hon har lärt sig att kontrollera sin magi. Det är en order från hennes farmor, gudinnan drottning Brilena. Efter en stunds prat tar Liana och Tiella med sig Anastasia djupare in i skogen till en stuga, där hon ska tränas inför sitt nya liv som prinsessa av Den Magiska Dimensionen.Ja, det var filmens prolog, mina vänner. Kom ihåg att som sagt fortfarande söker statister, skådespelare och filmfolk för det här projektet. Vill du vara med i den här filmen så kan du antingen kommentera inlägget med din mejladress, eller så kan du mejla direkt till regissören. Hon nås på Birgitta.Hebing@gmail.com

Det var allt för den här gången, mina vänner. Jag hoppas att vi hörs snart. Hejdå så länge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar